Info over Stichting Babyspullen

Het ontstaan:

Stichting Babyspullen is op 12 maart 2012 officieel opgericht. Marjolijn en Gyula Hermus zochten een plek waar ze hun gebruikte babyspullen konden brengen, zodat deze opnieuw gebruikt konden worden door (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. Binnen Nederland bleek een dergelijke organisatie nog niet te bestaan daarom besloten ze die zelf op te richten.

In 2016 zijn 172.520 kinderen geboren in Nederland, 1 op de 9 groeit daarvan op in armoede. Dat zijn dagelijks meer dan 50 kinderen waarvan de ouders niet kunnen voorzien in de basisbehoeften van hun kindje. Stichting Babyspullen trekt zich het lot van deze kinderen aan en vindt dat ieder kind recht heeft op een goede start. Daarom werkt de Stichting met een team van betrokken, enthousiaste vrijwilligers in samenwerking met een netwerk van partners aan manieren om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen.

Doelstellingen:

Stichting Babyspullen realiseert dit doel primair door babyspullen te verstrekken aan minimaouders, ouders die op of onder bijstandsniveau leven en geen sociaal vangnet hebben dat kan ondersteunen bij de aanschaf van de eerste babybenodigdheden. De verwijsbrief wordt door de samenwerkende hulpverlenende organisaties ingevuld. Zij verrichten de screening, zij weten of iemand echt hulp nodig heeft. Landelijk werken wij met meer dan 800 organisaties samen.

Er zijn twee soorten pakketten: een pakket voor de eerste maanden (t/m maat 68) en een pakket voor de vervolgfase (t/m maat 92). Alles wat nodig is voor de verzorging van een baby is in de pakketten opgenomen.

Klik hier om naar onze doneershop te gaan

Hoe kunt u ons helpen?

Stichting Babyspullen kan niet bestaan zonder de inzet van vele vrijwilligers en is volledig afhankelijk van donaties om (aanstaande) ouders in financiële nood te kunnen helpen. We krijgen veel kleding en spullen gedoneerd, maar er zijn ook veel producten die we nieuw kopen. Dat kan hygiënische redenen hebben of komen omdat we die spullen te weinig gedoneerd krijgen. Daarnaast hebben we natuurlijk ook te maken met zaken als vervoers- en kantoorkosten, zoals de huur van ons distributiecentrum in Heerhugowaard. Help ons helpen! Iedere bijdrage, groot en klein, is welkom en stelt Stichting Babyspullen in staat nog meer baby’s een goede start te geven.

  • Steun Stichting Babyspullen voor € 3,- p/m of door een eenmalige bijdrage over te maken op NL14RABO0144346958 t.n.v. Stichting Babyspullen
  • Door zelf een inzamelingsactie te organiseren of inzamelpunt te worden voor babyspullen.
  • Wij zijn altijd op zoek naar mensen die ons team willen versterken en actief willen meedenken over de verdere ontwikkeling van de stichting. Je kunt bijvoorbeeld helpen met inzamelen, sorteren en transport, maar ook met promotie en fondsenwerving.
  • Door (gebruikte) babyspullen te doneren bij een van de 170 inzamelpunten in Nederland. Zie op ons verlanglijstje welke spullen wij goed kunnen gebruiken
  • Door producten te doneren die schaars zijn. Wij werken samen met doneeropmaat.nl

Overige gegevens:

www.stichtingbabyspullen.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@stichtingbabyspullen.nl of via 072 737 02 63.

We hebben een ANBI status

© Doneeropmaat.nl – Algemene voorwaardenPrivacy policyDisclaimer